27 Haziran 2012 Çarşamba

BEBEK YEMEĞİ ...ELNİ'NİN YEMEKLERİ :)

Uzun süredir mutfakta kendine ait minicik tencerelerle Elnimize yemek yapıyorum.
Yoğurdu seven miniğime,ilk zamanlar tarhana çorbasını yoğurtla kandırarak yedirmeye çalışıyordum.Ama son birkaç gündür yoğurtsuz da yedi.Bu süper bir gelişme :)
Tarhanasını kahvaltısından sonra ıslatıyorum ki hemen pişsin :)
1 tatlı kaşığı da zeytinyağı koyuyorum içine.
Elni yediklerinde biraz katı seviyor,bu nedenle lapa olması gerek :)
Tabi hergün tarhana çorbası yenmez.İkinci bir seçenek olarak da dayımın çiftliğinden özel olarak kesilen hormonsuz tavukla yaptığım yemek.
Orta boy bir patates ve kanat büyüklüğünde bir parça tavuk ve yanında azıcık yoğurtla yaptığım yemek de bebek için gayet besleyici.Ancak market tavuğuyla yapılan yemekler bebeklerde hormonsal sorunlara sebep oluyormuş,bebeklerde göğüs büyümesi vs.

1 adet cicibebe kızarmış ekmeği de ekledim mi süper bir yemek.
Muhakkak günde 1 yada 2 kez meyve veriyorum Elni'ye.Bugün şeftali günüydü.Azıcık çatalla azdiğim şeftaliyi verdim ara öğünde.Artık bilendırdan geçirmemeye çalışıyorum.Damağıyla çiğnemeyi öğrenmesi,tembellikten uzaklaştırması amaçlı.
 Minik kuzucuklara afiyet olsun da çabucak büyüsünler :)


2 yorum:

Ipek dedi ki...

Maasallah Elni'ye:) Ben de bugun ilk kez tarhana deneyecegim bakalim sevecek mi Melodi :)

el-ni dedi ki...

@iPEK ...iNŞ sever canım :) bizim kız ilk zamanlar öyle surat ifadeleri yapıyodu ki gülmekten yediremiyodum,bi titremeler,bi kaş çatmalar vs. ama her şekilde alışıyor.Anne olarak sen en iyisini bilirsin ancak yoğurtla da dene istersen yemezse :) afiyet olsun canlar,kolaylıklar :)